I går smuttede jeg så på biblioteket og lånte en kæmpe stak kogebøger (ja, jeg er bare aldrig go' til at begrænse mig, når det kommer til bibliotekslån...:-)). De første par timer af min 'oppe-tid' her til formiddag gik med at kigge alle bøgerne igennem for inspiration... - eller måske med en intention om at jeg for en gangs skyld ville finde en fantastisk opskrift, som jeg ville følge til punkt og prikke... - det skete ikke :-)
... - efter at have 'gennemset' alle registrene for ord som 'gulerodssuppe', 'tomatsuppe' og 'suppe' uden held, sprang jeg ud i køkkenet, hev alle de 'suppe-passende' grøntsager ud af køleskabet, og hakkede løs."
... - efter at have 'gennemset' alle registrene for ord som 'gulerodssuppe', 'tomatsuppe' og 'suppe' uden held, sprang jeg ud i køkkenet, hev alle de 'suppe-passende' grøntsager ud af køleskabet, og hakkede løs."
Gulerødderne blev kogt i en gryde med 1 liter grøntsagsbouillon. Da gulerødderne var blevet kogt lidt møre, tilsatte jeg resten af grøntsagerne, samt lidt ekstra rosmarin, salt og peber samt Pasta Rossa krydderi. Tror jeg lod suppen simre i en halv times tid. Jeg lod den koge uden låg det sidste stykke tid, for at få noget af vandet til at fordampe, da jeg er mest til en lidt tykkere suppe... - men det er jo smag og behag :-)
Blendede suppen med stavblenderen og lavede lidt topping af hakket rødløg, æble og mandler. MUMS!
Ingredienser
Suppen:
100 g. rødløg
300 g. gulerødder
200 g. porre
450 g. tomat
1 liter grøntsagsbouillon-vand
2-3 tsk. tørret rosmarin
Pasta Rossa krydderi
Salt
Peber
Topping: (til 1 portion)
1/4 æble
et par skiver rødløg
2 stk. mandler
1 spsk. græsk yoghurt
Wups... - glemte næsten den græske yoghurt :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar