Originalopskriften fandt jeg på en anden blog: havregrødsknækbrød
Henover denne sommer har jeg leget lidt med den - here goes:
1 dl groft rugmel
2 dl havregryn
7 dl vand
1 dl knækkede rugkerner/hvedekerner eller 5-kornsblanding
2 spsk. hørfrø
2 tsk. rosmarin
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Det hele koges op i en kasserolle. Så det bliver til en tyk grød.
- Grøden smøres ud på bagepapir (det passer med ca. 2½ bageplade). Jeg plejer at bruge en ... til at fordele grøden. - den skal smøres så tyndt ud som muligt.
- Drys evt. med ekstra hørfrø, rosmarin og salt... - det bliver godt :-)
- ... - og så ind i ovnen med dem...
- Efter ca. 15 min. tager jeg pladerne ud, og kører med en pizzaskærer, så de er nemmere at skille ad, når de er færdige.
- Ind igen, og ca. 15 min. mere, inden at man skal være 'over' de første... - som regel skal pladerne ud og ind af ovnen en del gange, for at tage de færdige knækbrød af bagepapiret, da de desværre ikke alle er færdige på samme tid ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar