Jeg elsker alt hvad der hedder nødder og kerner. Sidste år efter jul var der flere butikker der solgte ud af alle 'jule-nødderne'... - så jeg hamstrede en hel masse. Jeg har bare aldrig haft det privilegie at være ejer af en nøddeknækker, hvilket gør hele processen med 'Nødder i skal' en smule mere udfordrende... (- det kan en hammer og en go' kagerulle selvfølgelig gøre meget ved... :-))
Da jeg forleden ryddede op i mine køkkenskabe opdagede jeg at udløbsdatoen på mange at nødderne var overskreddet, og besluttede at jeg måtte bruge dem til et eller andet... - det blev der 'saltede hasselnødder' ud af
Det skal du bruge:
Til en god håndfuld hasselnødder brugte jeg
1 spsk. soya
Et nip go' salt
Sådan gør du:
- Bland ingredienserne, vend nødderne i, og lad dem stå og trække i et par timer.
- Læg nødderne på en bageplade med bagepapir/en tallerken hvis du er indehaver af en combiovn.
- Bag/tør nødderne i ca. 15 minutter ved max varme i combiovnen eller ca. 200 grader i en almindelig ovn. Rør i nødderne et par gange.
- Nødderne er færdige, når der ikke er mere flydende soya.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar